Politika zasebnosti Jedilnik.net

 

1. Splošno

V nadaljnih točkah se naziv aplikacije Jedilnik.net navezuje na lastnika aplikacije podjetje AdSoft s.p.

Politika zasebnosti Jedilnik.net se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani info.jedilnik.net in aplikacije Jedilnik.net. Zbrane osebne podatke bo Jedilnik.net uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Jedilnik.net spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov naših storitev, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu Jedilnik.net posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

 

2. Uporaba osebnih podatkov

Jedilnik.net za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja (velja le za naročnike aplikacije Jedilnik.net), zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

ime in priimek;

podjetje oz. naziv pravne osebe;

davčno številko pravne osebe;

naslov elektronske pošte (uporabniško ime);

kontaktno telefonsko številko;

državo bivanja;

druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce na spletni strani ali aplikaciji.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Jedilnik.net ne odgovarja.

 

3. Piškotki in IP naslovi

Jedilnik.net vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne strani ali aplikacije dodeli piškotek za identifikacijo, zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne aplikacije in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Jedilnik.net lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne aplikacije, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Jedilnik.net lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti Jedilnik.net zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnih aplikacij.

 

4. Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Jedilnik.net je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegovih storitev in produktov (naročnikov in uporabnikov aplikacije). Jedilnik.net ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Jedilnik.net.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno aplikacijo bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Jedilnik.net teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi.  Jedilnik.net podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Jedilnik.net lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.  Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

 

5. Izvajanje politike zasebnosti

Vse pri Jedilnik.net (podjetje AdSoft s.p.) redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene s politiko zasebnosti in dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletnih aplikacij in strani. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s Jedilnik.net.

Registrirani uporabniki (naročniki aplikacije) lahko kadarkoli prenehajo uporabljati aplikacijo Jedilnik.net in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo Jedilnik.net sporočijo preklic uporabe aplikacije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik Jedilnik.net poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova najema spletne aplikacije. Jedilnik.net bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne aplikacije v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

 

6. Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: [email protected] ali preko kontaktnega obrazca na naši spletni strani https://info.jedilnik.net.

Politika zasebnosti | Jedilnik.net